skip to Main Content

Alle Rembrandts in de Rai 

De Rai heeft van 9 juli tot en met 1 september een tentoonstelling van alle digitaal gereconstrueerde schilderijen van Rembrandt. 

Ter gelegenheid van het 350e sterftejaar van Rembrandt is er in de Rai een tentoonstelling van al zijn schilderijen in chronologische opstelling. Het betreft hier wel reproducties. De tentoonstelling Discover Rembrandt vormt volgens de Rai een uitstekende voorbereiding op een bezoek aan de originele schilderijen.  

Gestolen
Er zijn 350 werken toegeschreven aan Rembrandt, daarvan bevinden zich maar 41 in Nederlandse collecties. De rest is verspreid over ruim achttien landen over de hele wereld. Vijftig werken zijn ook helaas nooit voor het publiek te zien, omdat ze in handen zijn van particulieren. Daaronder bevinden zich ook gestolen en verloren gewaande schilderijen. Met de nieuwste digitale restauratie-technieken heeft professor Ernst van de Wetering alle schilderijen teruggebracht in originele staat, in de vorm waarin ze ooit het atelier van de meester verlieten. Zo is de Nachtwacht te zien, voordat er stukken werden afgesneden. Bezoekers profiteren dan ook van de inzichten die vijftig jaar Rembrandt-onderzoek hebben opgeleverd. 

Schilderworkshops
Bezoekers krijgen ook nog eens het verhaal van Rembrandt’s leven en werk te zien aan de hand van de schilderijen. Ook worden de andere kunstenaars uit de Gouden Eeuw belicht. Verder is er een programma met schilderworkshops en activiteiten voor kinderen met schilderen en tekenen. 

Back To Top
Zoeken