skip to Main Content

Alle kleuren van Zuidoost

De Southeast Parade op 11 juli laat op overtuigende wijze zien dat Zuidoost het kleurrijkste en meest swingende stadsdeel is.

ZUIDOOST – Op 11 juli trekt er van 15.00 tot 21.00 uur een spectaculaire optocht door Zuidoost. Start- en eindpunt van de Southeast Parade is het Hoekenrodeplein bij station Bijlmer Arena. In totaal leggen de deelnemers 6,2 kilometer af en doen ze onder meer Amsterdamse Poort, Kraaiennest en Ganzenhoef aan. Een jury beoordeelt de ‘paradisten’ op presentatie, ‘contact met elkaar en het publiek’ plus de manier waarop ze het thema ‘ZO mooi! – ZO trots!’ uitdragen. Na afloop deelt de jury prijzen uit in diverse categorieën, waaronder grote en kleine groepen en individueel.

Surinaamse Wandelmars
Het is de tweede keer dat de parade wordt gehouden. Toen vorig jaar werd gevierd dat de Bijlmer vijftig jaar bestond, liep de bonte stoet voor het eerst door de wijk. Tijdens dit debuut deden er dertig groepen in traditionele of minder traditionele klederdracht mee. Vertegenwoordigers van Suriname, Curaçao, Sint-Maarten en Ghana smolten samen met die uit de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Oeganda en Congo. Dansend, zingend en trommelend lieten de in prachtige gewaden gehulde deelnemers zich toen zien. De Southeast Parade is afgeleid van de populaire Wandelmars uit Suriname, waarbij scholen en verenigingen zich presenteren via zang en dans. Voor meer info: southeastparade.nl.

Back To Top
Zoeken