skip to Main Content

Afscheid van garage Kempering

Afscheid Van Garage Kempering

De kogel is door de kerk: medio juli werd duidelijk dat Stadsdeel Zuidoost geen mogelijkheden ziet voor het behoud van de oude Bijlmergarage Kempering.

ZUIDOOST – Tijdens een recente vergadering van de stadsdeelcommissie maakte bestuurder Dirk de Jager het einde van garage Kempering bekend. Op grond van een verkenning in de markt is geconcludeerd dat behoud van de vervallen garage onhaalbaar is. ,,Het inpassen van de garage in de geplande nieuwbouw kost ontzettend veel extra geld. Dan praten we over miljoenen euro’s. Het is gewoon te duur”, tekende Het Parool uit zijn mond op. Het sloopbesluit voor de vervallen garage ligt al jaren klaar. Toch werd er het afgelopen jaar nog een laatste poging ondernomen om het Bijlmer-icoon van de sloopkogel te redden. Van verschillende kanten werd gepleit voor behoud van het cultureel erfgoed. Volgens De Jager had het stadsdeelbestuur de parkeergarage graag laten staan. ,,Maar als er in financieel opzicht geen gezond plan te maken is, houdt het helaas op.”

Honderd woningen
Het Stadsdeel wil dat de contouren van Kempering na de sloop een plek krijgen in de nieuwbouw. Op de strook aan de Karspeldreef moeten ruim honderd woningen worden gebouwd, plus een verzamelgebouw voor sociaal-culturele voorzieningen en horeca. Over de exacte invulling praat het Stadsdeel met buurtbewoners. Fans hebben nog een klein jaar om afscheid te nemen van Kempering. Het Stadsdeel is met de pinkstergemeente in het gebouw in gesprek over vervangende ruimte. Ook moet het Stadsdeel met de krakers praten over hun vertrek.

Back To Top
×Close search
Zoeken