skip to Main Content

AFC blijft scoren op gouden grond

Spelers Van AFC Voetballen Op De Duurste Grond Van Het Land.

AFC voetbalt op de duurste grond van Nederland. En dat blijft de voetbalclub nog wel even doen ook. De velden van sportpark Goed Genoeg zijn verplaatst en het clubhuis is vernieuwd.

ZUID – Begin deze maand zijn het openbare sportpark Goed Genoeg en het nieuwe clubhuis van AFC (Amsterdamsche Football Club) officieel in gebruik genomen. Goed Genoeg is verplaatst. De velden zijn noordelijker gelegd omdat er ruimte gemaakt moest worden voor de nieuwe woonbuurt Ravel. De velden lagen eerst uitgesmeerd over het sportpark, maar zijn slimmer naast elkaar gelegd. Ook is een ondergrondse parkeergarage aangelegd, waardoor bovengronds ruimte werd gecreëerd. Het clubhuis van AFC, dat bijna zestig jaar oud is, was ook aan vernieuwing toe en is gelijk meegenomen in de plannen. Het nieuwe clubgebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Goede circulariteit en beperking van de Co2-uitstoot hebben centraal gestaan bij het ontwerp. Zo liggen er zonnepanelen op het dak en het gebouw heeft over stadsverwarming die wordt gevoed door restwarmte. Ook de gebruikte materialen hebben een hoog duurzaamheidsgestalte. Op de eerste etage van het clubhuis is het clubrestaurant gevestigd, met een professionele keuken. Toeschouwers die een hapje willen eten, kunnen hier prima terecht, maar ook buurtbewoners zijn welkom. De buitenterrassen bieden uitzicht op de voetbalvelden.

Kunstgrasvelden

De kleedkamers zijn ruim en hebben douche- en massageruimtes en professionele sportfaciliteiten, waaronder een fysiotherapiepraktijk en een gym. De elftallen gaan via een spelerstunnel het hoofdveld op. De tribune biedt plaats aan zeshonderd toeschouwers. AFC heeft nu vijf kunstgrasvelden met kurkkorrels. De nieuwe velden liggen een stukje noordelijker dan de oude, waardoor ruimte is ontstaan voor de woonbuurt Ravel, waar zo’n 1.350 woningen komen. Die woningen zijn vooral bedoeld voor mensen met kinderen. De buurt verandert in snel tempo en sportpark Goed Genoeg biedt straks ook sportplezier aan scholen en verenigingen uit de buurt.

(Foto: Flickr / Thomas)

Lees ook…

Nieuwe containeradoptanten in De Pijp

Back To Top
Zoeken