skip to Main Content

Adempauze voor slachtoffers toeslagenaffaire

Veel Tilburgse Gezinnen Waren Slachtoffer Van De Toeslagenaffaire

Tilburgse slachtoffers van de toeslagenaffaire krijgen wat lucht. De gemeente int voorlopig geen schulden bij deze mensen. Minimaal driehonderd Tilburgse gezinnen zijn door de affaire geraakt.

TILBURG – Slachtoffers van de toeslagenaffaire krijgen van de gemeente even lucht. De gemeente stopt voorlopig met het innen van schulden bij deze gedupeerden van de Belastingdienst. Op dit moment zijn bij de gemeente ongeveer driehonderd gezinnen in beeld. De gemeente vermoedt dat meer gezinnen gedupeerd zijn. Via de Belastingdienst zijn tweehonderd gezinnen bij de gemeente gemeld, de overige honderd gezinnen klopten zelf aan. De gemeente roept andere gedupeerden op zich alsnog te melden. Daarvoor heeft ze eind vorig jaar al een meldpunt geopend. Meer daarover via de volgende link: http://bit.ly/MeldpuntTilburgToeslagenaffaire.

Aan de grond

In de periode tussen 2009 en 2019 zijn in Nederland ongeveer 26.000 mensen onterecht verdacht van fraude met de kinderopvangtoeslag en daarvoor buitensporig hard aangepakt. Veel gezinnen raakten financieel aan de grond met alle bijkomende problemen van dien. Vanwege de toeslagenaffaire stapten diverse bewindspersonen op en begin dit jaar trad het kabinet erdoor af.

Volledige problematiek

De gemeente wil slachtoffers helpen, maar dit is lastig. De hulp wordt bemoeilijkt door de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze AVG staat toe dat de Belastingdienst de namen van de gedupeerden mag delen, maar niet de gegevens die de volledige problematiek van de gezinnen laat zien. Door de omvang van de schulden hebben veel gezinnen geen goed zicht wie ze wat schuldig zijn. Of en wanneer de gemeente de openstaande schulden gaat innen, daarover wordt in juni tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten gesproken.

(Foto: Flickr / Bankenverband)
Back To Top
Zoeken