skip to Main Content

Actie op parkeerterrein bij Elseviergebouw

Jongeren uit Bos en Lommer gaan erop toezien dat er een eind komt aan het illegaal parkeren en het ‘gehand op straat’bij het Elseviergebouw.

Het parkeerterrein bij het voormalige Elseviergebouw aan de Sara Burgerhartstraat in Bos en Lommer is al lange tijd een rommelig hoekje in de buurt.
Velen parkeren er hun auto zonder vergunning en het is een hangplek met bijbehorende overlast: drugs- en drankgebruik en vechtpartijen.
Bewoners klagen veel over lawaai en rommel op straat. Woningcorporatie Rochdale, die de benedenverdieping van het gebouw verhuurt, wil dat er een eind komt aan de overlast. Hester van Buren (Rochdale), jongerenwerker en voormalig Amsterdammer van het Jaar Saïd Bensalem én Marit Heij van Amsterdam aan het Werk hebben nu hun handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst die de overlast moet tegengaan. Bensallam gaat er met jongeren uit de buurt op toezien dat de parkeerplaats wordt schoongehouden. Ook gaat hij nauw samenwerken met politie, handhaving en het stadsdeel. Om die taak goed te kunnen verrichten, krijgen de jongeren vaardigheidstrainingen. Bij Rochdale zijn ze enthousiast. ,,De jongeren zijn van de straat en leveren ook nog een waardevolle bijdrage aan de buurt.”

Back To Top
Zoeken