skip to Main Content

Actie om 87 iepen te redden

Actie Om 87 Iepen Te Redden

Bij de opknapbeurt van de Eerste van Swindenstraat wil het Stadsdeel korte metten maken met de bomen in die straat. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde.

OOST – Vrijwel iedereen vindt dat de Eerste van Swindenstraat moet worden opgeknapt. Maar dat het Stadsdeel alle bomen in de straat wil omhakken om die te vervangen voor nieuwe bomen, stuit op verzet. Volgens het Stadsdeel is dat noodzakelijk omdat tegels losraken door de wortels van de bomen. Ook zou de straatverlichting kapotgaan. Maar noodzaak of niet, inmiddels is een petitie gestart om de zeventig jaar oude iepen te redden – of in elk geval de helft van de 87 bomen die het Stadsdeel wil kappen. Met de petitie wordt ‘Femke’ opgeroepen ‘om te kappen met kappen’. De petitie loopt tot 1 september en staat op kapmetkappeneerstevanswinden.petities.nl. Er zijn al ruim negenhonderd handtekeningen binnen.

Kap-gemak

Onlangs kwam ook de Partij voor de Dieren (PvdD) voor de bomen op. De partij begrijpt niets van het voornemen van het Stadsdeel om de bomen te kappen. Volgens AT5 valt PvdD-raadslid Anke Bakker ‘van de ene in de andere verbazing door het gemak waarmee dit college de bomen in de stad naar de grond haalt’. ,,Woningbouw, sporthal, tijdelijke parkeerplaats: er is altijd een prangende noodzaak voor het opofferen van bomen.” Bakker hoopt dat het stadsbestuur gaat ingrijpen bij het Stadsdeel. ,,Beseft het college dat het tientallen jaren gaat duren voordat nieuwe jonge sprietjes weer dezelfde kwaliteiten (luchtzuivering, waterberging, biodiversiteit) hebben als de huidige oude bomen in de straat?”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken