skip to Main Content

Acibadem neemt patiënten en personeel Slotervaart over

Het vorig jaar geopende medisch centrum Acibadem bij Sloterdijk neemt personeel en patiënten over van het failliete Slotervaart Ziekenhuis.

NIEUW-WEST – De patiënten van het onlangs vanwege faillissement halsoverkop gesloten Slotervaart Ziekenhuis, kunnen hun behandeling voorzetten in het glimmende pand aan de Arlandaweg in Westpoort. Ook het ziekenhuispersoneel is welkom, want het centrum heeft – net als elke andere zorginstelling in Amsterdam – openstaande vacatures. Ex-werknemers van het Slotervaart Ziekenhuis worden met nadruk gevraagd te solliciteren. Acibadem is een keten van ziekenhuizen in Turkije, die in Amsterdam zijn eerste kliniek heeft gevestigd. De naamsbekendheid in Turkije heeft ertoe geleid dat veel Turkse patiënten de weg naar het ziekenhuis al weten te vinden. Maar onder de andere bewoners van West en Nieuw-West is Acibadem nog vrij onbekend. Het pand heeft dan ook niet de uitstraling van een ziekenhuis, eerder van een kantoor. In Amsterdam zijn volgens de directie onder andere dertig Nederlandse medisch specialisten aan het werk. Het centrum groeit. Volgende maand komt er een verdieping bij. Dan zijn er vier operatiekamers en een verpleegafdeling met dertien bedden. Voor de polikliniek geldt een wachttijd van twee dagen, zo verzekert directeur Koray Yürük van het ziekenhuis.

Allerlei onderzoeken
Net als bij alle andere ziekenhuizen kunnen patiënten bij Acibadem aankloppen na doorverwijzing van de huisarts of andere verwijzers. Ze kunnen er terecht voor anesthesie en pijnpoli, cardiologie, chirurgie, gynaecologie, internet geneeskunde, keel-, neus- en oorheelkunde, neurologie, orthopedie, plastische chirurgie, radiologie, urologie en kaakchirurgie. Verder zijn er in het centrum ook een tandarts- en fysiotherapiepraktijk en een liesbreuk en wervelkolomcentrum. Ook kunnen patiënten er terecht voor allerlei onderzoeken met MRI of echografie. Met een verwijzing wordt dit soort zorg vergoed door de basisverzekering.

 

 

 

 

Back To Top
Zoeken