skip to Main Content

Aantal miljoenenwoningen neemt fors toe!

Aantal Miljoenenwoningen Neemt Fors Toe!

Het aantal woningen in Utrecht dat méér dan €1 miljoen waard is, is met vijftig procent toegenomen. Dat is een fikse stijging, maar ook de ‘gewone huizen’ worden fors duurder.

UTRECHT – De druk op de huizenmarkt blijft toenemen en dat heeft uiteraard gevolgen voor de huizenprijzen. Tussen eind 2013 en eind 2020 is volgens het onafhankelijk technologiebedrijf Calcasa de huizenprijs met circa zestig procent gestegen. Het percentage woningen dat €1 miljoen of meer kost, was in heel Nederland eind 2019 nog 1,36 procent van het totale woningaanbod. Inmiddels is dit met bijna 0,6 procent toegenomen tot 1,91 procent. Dat zijn in totaal 84.000 miljoenpluswoningen.

Ook hier…

Ook in Utrecht stegen de prijzen. Hier nam het aantal woningen van €1 miljoen en hoger met vijftig procent toe ten opzichte van 2019. De prijsstijging van miljoenpluswoningen betrof 11,5 procent. Dat is net iets boven het landelijk gemiddelde van 10,3 procent. Overigens werden ook de woningen onder het miljoen duurder. Er was sprake van een gemiddelde stijging van 9,5 procent. Gemiddeld was dat in Nederland ongeveer 8,6 procent. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Utrecht was vorig jaar €405.791 euro. Een jaar eerder was dat  €379.770 euro. De gemiddelde verkoopprijs in Nederland bedroeg €334.000.

Duurste straat

Dat het aantal woningen in de hogere prijsklassen in Utrecht met vijftig procent is gestegen, wil niet zeggen dat je met een dikke beurs elders in Nederland beter af bent. In Zwolle verdubbelde het aantal woningen in deze prijscategorie. In Amsterdam viel de stijging met twintig procent juist mee. De hoofdstad telt veertienduizend miljoenpluswoningen, de meeste van het land. Utrecht heeft noch de duurste straat en noch de duurste buurt van Nederland. De Lassuslaan in Bilthoven is de duurste straat en Bosch en Duin in Zeist  duurste buurt.

(Foto: Flickr / Chris Lauffer)

Lees ook:

Visdeurbel opent deur naar grachten

Back To Top
×Close search
Zoeken