skip to Main Content

Aandacht voor de Tilburger op de fiets

Voor De TIlburger Op De Fiets Worden Ook Kleine Fietsparkeerplaatsen Gemaakt

De gemeente wil de Tilburger graag op de fiets zien. Om fietsen aantrekkelijker te maken zijn er sinds kort mini-fietsenstallingen op parkeerplaatsen…

TILBURG – De gemeente denkt aan onze fietsers! Desondanks is het aantal fietsers in onze stad relatief laag. Mede daarom introduceert de organisatie een mini-fietsenstalling. Dit is een vlonder met fietsnietjes die op een parkeerplaats wordt neergezet, waar mensen dan hun fiets kunnen parkeren. Het doel achter deze provisorische fietsenstallingen is om mensen meer te bewegen om met de fiets te gaan. De gemeente gaat niet en passant allemaal fietsenstallingen in wijken plaatsen, ze nodigen mensen uit om deze stallingen aan te vragen: ,,Ik kan me zomaar voorstellen dat er linten aan de bewoners en winkeliers zijn die met zo’n vlonder willen experimenteren. Dan leggen wij die graag neer om te kijken of het soelaas biedt”, vertelt Mario Jacobs tegen het Brabants Dagblad. Ook helpen deze fietsenstallingen bij de deeleconomie. Het is de bedoeling dat de deelscooters positie nemen op deze vlonders.

Fietsveiligheid

De wethouder gaf in hetzelfde gesprek met de krant ook aan te willen kijken naar de fietsveiligheid, dat nu nog een 6,5 krijgt: ,,We willen óf gescheiden fietspaden óf wegen waar verkeer maximaal dertig kilometer per uur mag”. Onlangs kreeg de gemeente een subsidie van 3,3 miljoen euro toegewezen in de strijd voor een verkeersveiligere stad.

(Foto: City Nieuws)
Back To Top
Zoeken