skip to Main Content

Aan de slag voor meer groen 

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ons stadsdeel steeds groener wordt. Steeds vaker komt het initiatief van bewoners zelf. Dat is bijvoorbeeld het geval in de wijk Gein.
 

ZUIDOOST  Marleen le Febvre beheert de Facebook-pagina van Groen & Lekker Gein. Kortgeleden kondigde zij op deze pagina aan dat zij met een groepje mensen wil zorgen voor meer diversiteit aan bomen en struiken in het wildgroeibos van de Gaasperzoom. Omdat ‘de kosten een probleem zijn’, roept zij iedereen op om te helpen. Misschien kennen zij iemand met een kwekerij die overgebleven boompjes of struiken wil doneren of heeft iemand contacten bij een bedrijf dat wil bijdragen aan het aanschaffen van vruchtenstruiken of fruit- en notenbomen? Reacties naar matriarch@outlook.com

Zelfbeheer 
Zulke initiatieven staan niet op zichzelf. Volgens het Groenplatvorm Zuidoost nemen bewoners steeds vaker een stukje Zuidoost in het eigen beheer. Ze leggen een bloementuin aan of verenigen zich in een moestuinproject. Dit platform, dat sinds maart 2019 bestaat, wil zulke initiatieven stimuleren. Daarom organiseerde deze club eind mei de Wijktuinierdag op de Gliphoeve, waarbij bewoners kennis konden maken met deze vorm van deze vorm van zelfbeheer in de openbare ruimte. Ook een groen hart? Volg de Facebook-pagina van dit platform! 

Back To Top
Zoeken