skip to Main Content

Aan de slag met zwerfafval 

De gemeente heeft samen met de OBA het project ‘Message in a bottle’ gelanceerd. Hiermee worden jongeren bewust gemaakt van plastic zwerfafval. 

 Kinderen op scholen in Nieuw-West krijgen al vier jaar les over afval, in het kader van het programma ‘zwerfafvalvrij’. Deze lessen gaan over het voorkomen van afval en het schoonhouden van de eigen omgeving. Elk jaar komen hier weer nieuwe scholen bij. Samen met de OBA wil de gemeente ook jongeren buiten schooltijd bereiken. De bibliotheek gaat het thema ‘plastic’ onder de aandacht brengen, omdat dit het meest voorkomende afval op straat is.  

Knutselen met afval
Kunstenaar Ed de Wild heeft bijvoorbeeld met kinderen van het Mundus College van plastic soep een kunstwerk gemaakt. Het knutselen met afval zou de kinderen zich bewust maken van het probleem met zwerfafval. Portefeuillehouder Erik Bobeldijk heeft dit kunstwerk onlangs in ontvangst genomen. Hij vindt het belangrijk dat de stad schoon is en blijft. ,,Het is enorm belangrijk dat scholen aandacht besteden aan plastic zwerfafval, zodat kinderen gaan nadenken over de toekomst van onze planeet.” 

Scholen die belangstelling hebben voor een afvalproject, kunnen contact op nemen met Mariëlle van Veen via e-mailm.veen@amsterdam.nl. 

Back To Top
Zoeken