skip to Main Content

A. Nouripleinmoet écht buurtplein worden! 

Fans van Nouri komen graag naar het naar hem genoemde pleintje om te voetballen en hem te eren. Buurtbewoners willen er graag een écht buurtplein van maken. 

NIEUW-WEST – Het Nigel de Jongplein wordt omgedoopt in A. Nouriplein. Zo werd het pleintje officieus al genoemd. Abdelhak Nouri zakte in 2017 tijdens een oefenwedstrijd in elkaar en liep ernstige hersenschade op. De Ajacied wordt in de buurt gezien als verbinder en voorbeeld. Dat werd ook duidelijk uit de eind vorig jaar verschenen biografie van Henk Spaan over Nouri. Het pleintje waar Nouri vroeger zelf ook voetbalde ligt vlakbij zijn huis. Het was vernoemd naar een andere bekende voetballer: Nigel de Jong. De Jong heeft al laten weten dat hij geen problemen heeft met de naamswijziging van het plein. De vrienden van Nouri schrijven op anouriplein.nl: ,,Het is niet alleen een voetbalveld, maar een ontmoetingsplek.” Volgens de Nouri-fans is het plein een plek waar mensen hun steun betuigen aan de onfortuinlijke voetballer en diens familie.  

Fotocollage
Onlangs was er een buurtbijeenkomst waarbij werd gesproken over de toekomst van het plein. De insteek is het plein wezenlijk onderdeel te laten zijn van de buurt. Eind vorig jaar werd er op een muur bij het plein al een kunstwerk aangebracht op het plein: dat betreft een fotocollage over de Ajacied.

Back To Top
Zoeken