skip to Main Content

OBA

De OBA blijft voor Buitenveldert behouden. Maar waar die komt? Want dat de vestiging aan de Willem van Weldammelaan 5 sluit, is zeker. 

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) sluit vanwege de kosten de vestiging aan de Willem van Weldammelaan 5. Halverwege 2021 is een nieuwe locatie nodig is. De OBA zoekt een kleinere locatie met meer uitstraling.

Ook wil ze graag een afgescheiden ruimte waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. In Buitenveldert wordt de OBA goed bezocht. In 2019 waren er meer dan 75.000 bezoekers. Ook heeft de OBA Buitenveldert meer dan vierduizend leden! Tijdens een inloopavond konden bewoners van Buitenveldert hun zorgen en wensen kenbaar maken. 

Voorbarig
De belangrijkste wensen zijn: de nieuwe OBA moet centraal in de wijk zijn of goed bereikbaar met het OV. Ook moet het nieuwe gebouw goed toegankelijk zijn (geen drempels, opstapjes en liften).

GroenLinks liet weten dat het vinden van een nieuwe geschikte locatie niet gemakkelijk zal zijn en noemt de opzegging van de huur van de huidige locatie dan ook ‘voorbarig’. Andere OBA’s in Zuid zijn: OBA Olympisch Kwartier, Laan der Hesperiden 18, OBA Roelof Hartplein, Roelof Hartplein 430 en in De Pijp OBA CC Amstel aan het Cullinanplein 1.

Back To Top
×Close search
Zoeken