skip to Main Content

1001 Kampeerstijlen in Oost

In juli verandert Oost in één grote camping. Je kunt onder meer je tent opslaan in het Flevopark of naar het onbewoonde eilandje Pampus varen om er te ‘crowdcampen’.

OOST – Van 12 tot en met 14 juli kunnen buurtbewoners in het Flevopark kamperen. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je elkaar beter kennen. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het ons-kent-ons-gevoel. Voor het hele weekend betalen bewoners €15 per tent en €15 per persoon. Mensen met een Stadspas krijgen korting. Kinderen tot en met twaalf jaar kamperen voor €1 per persoon. Reserveren: https://flevopark.debuurtcamping.nl.

Vrijland
Op 13 juli herleeft de tijd van het voormalige strandpaviljoen Blijburg met een spetterend festival in Lolaland aan de Pampuslaan (à €17,50). De dag is gevuld met dansbare livemuziek, performances, lekker eten en zonnige Amsterdamse biertjes. De Saunakaravaan verzorgt een sauna-area en het beste nieuws is dat je na het feesten niet naar huis hoeft. Je kunt namelijk voor €5 per persoon kamperen bij Vrijland, een werk- en speelplaats voor kinderen. Tickets zijn te koop via ticketview.nl.

Forteiland

Vanaf IJburg ben je in no time op andere bijzondere plekjes, zoals op het forteiland Pampus. De boot daarnaartoe gaat zes keer per week en vertrekt vanaf de Bert Haanstrakade 1051 (veerdienstamsterdam.nl). Om te zorgen dat Pampus een energietransitie kan maken waardoor het eiland volledig duurzaam en zelfvoorzienend wordt, is een crowdfundingsactie gestart. Vanaf 12 juli kun je er voor eerst alleen of met anderen kamperen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt ‘gewoon’ je eigen tentje meenemen (€49,50 per persoon per nacht, inclusief vegan BBQ), maar je kunt ook regelen dat er een kant-en-klare tent met een luxe foodbox, matjes, lakens en kussens voor je klaarstaat. Reserveren via campspace.com.

Back To Top
Zoeken