skip to Main Content

10 vragen aan… Pearl Jozefzoon

10 Vragen Aan... Pearl Jozefzoon

Tien jaar na haar deelname aan The Voice of Holland is Pearl Jozefzoon (35) een bekend artiest. Maar bovenal is ze een familiemens. Ze wordt vrolijk van de glimlach van haar twee kinderen. Negatieve en klagende mensen kunnen Pearl daarentegen mateloos ergeren. CITY zocht de zangeres op en stelde tien vragen…

Het is precies tien jaar geleden dat u tweede werd bij The Voice. Hoe kijkt u op uw deelname terug?
,,Het was een superleuke, heel intense leerschool. Van een ietwat verlegen meisje dat lekker op de achtergrond zat in musicals, werd ik een solist met miljoenenpubliek. Ik heb er enorm veel geleerd.”

Uw laatste album Genade kwam vorig jaar uit, een album met christelijke songs. Staat al uw muziek voortaan in het teken van uw geloof?
,,Nee, maar het blijft wel altijd een rol spelen. Ik geloof in God en veel van mijn volgers ook. Maar ik ben opgegroeid met gewone popmuziek en daar ligt mijn hart ook. Ik leef en maak van alles mee en ik wil van die ervaringen songs maken. Omdat ik dat leuk vind, maar ook omdat ik anderen wil bemoedigen. Of dat nu met een gospelnummer is of een popsong, maakt mij niet uit.”

U geeft ook zangles. Hoe doet u dat in coronatijd?
,,Eén-op-één zangles mag, mits op afstand. Ik volg de richtlijnen en veiligheid gaat voor alles. Nu mijn werk als solist is stil komen te liggen, geef ik meer zangles. Ik moet toch mijn geld verdienen. Gelukkig vind ik het leuk om te doen!”

U wilt graag meedoen aan The Passion. Welke rol zou u ambiëren?
,,De rol van Maria is het meest uitdagend als zangeres. Maar als ik mag kiezen, ga ik misschien voor Judas. Ik vind dat een interessant personage. Dat is iemand die juist niet bij me past en daarom heel uitdagend is om te spelen.”

U woont nu drie jaar in Houten. Hoe bevalt dat?
,,Houten is een heerlijke plek om te wonen. Het is een familiedorp, erg kindvriendelijk en mijn familie en de stad zijn dichtbij. Ik voel me er écht thuis. Ik wil hier oud worden. Qua locatie woon ik top, zowel het theater als de bioscoop zijn op loopafstand. Ook de mensen zijn hier aardig, ze zeggen elkaar gedag en je knoopt makkelijk praatjes aan. Het is hier echt heel fijn.”

U groeide op in Culemborg en studeerde in Tilburg, hoe was dat?
,,Ik kijk met een glimlach op mijn jeugd en studietijd terug. Tijdens mijn jeugd was er veel familie om me heen. Er hingen van die touwtjes door de brievenbus, zodat je overal naar binnen kon. Mijn studietijd leek op de film ‘Fame’. Op school zaten veel mensen met dezelfde passie. Er werd in de kantine gezongen en gedanst. In mijn latere leven ben ik nog veel mensen tegengekomen van mijn opleiding, maar er zijn er ook veel naar het buitenland gegaan.”

Waarom gingen ze naar het buitenland?
,,Dat deden ze omdat de musicalbranche daar groter is. Het is voor mij ook altijd een optie geweest. Ik heb ook audities gedaan in Duitsland. Maar toen deed ik mee met de Voice en is mijn leven een andere richting in geslagen. In de toekomst, als mijn kinderen volwassen zijn, is het buitenland misschien weer een optie. Maar nu kan ik dat soort keuzes niet maken.”

Wat doet u op uw vrije zaterdag?
,,Dat ligt eraan of mijn dochter naar sportles, dansles of korfballen moet. Zo ja, dan staan we vroeg op. Anders blijven we lekker lang in bed liggen. ’s Middags gaan we vaak naar mijn moeder.
In het weekend zoek ik graag familie op om samen te eten of gezelschapspelletjes doen. Als de kinderen op bed liggen, ga ik lekker Netflix kijken of er komt
een vriendin langs.”

Waar bent u nog nooit in Nederland geweest, maar zou u graag zien?
,,Ik wil graag naar Terschelling. Dat is omdat één van mijn beste vriendinnen mij altijd lekker maakt met verhalen en prachtige foto’s van het eiland. Binnenkort ga ik een keer met haar mee.”

Wie verdient een standbeeld?
,,Mijn moeder. Als ik erover nadenk wat zij allemaal heeft meegemaakt! Ze komt uit de binnenlanden van Suriname, is gaan studeren en uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Hier heeft ze zes kinderen opgevoed en de boel altijd bij elkaar gehouden. Zij is echt een voorbeeld van een sterke vrouw bij wie liefde bovenaan staat.”

Over Pearl Jozefzoon…

Pearl zong al op jonge leeftijd in de kerk. In 2004 startte ze met de opleiding Muziektheater aan het conservatorium in Tilburg. Daarna speelde ze in de musicals Hairspray en Legally Blonde. In 2011 werd ze tweede bij The Voice (achter Ben Saunders). In 2012 wilde ze ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, maar tijdens het Nationaal Songfestival eindigde ze  (opnieuw) als tweede, nu achter Joan Franka. Tijdens seizoen 2014/2015 speelde Pearl een hoofdrol in de musical Dreamgirls. In 2016 bracht ze haar EP ‘Forward’ uit, een pop/country-plaat met eigen nummers. Vorig jaar lanceerde ze haar album Genade, haar vierde album met twaalf Nederlandstalige songs.

Back To Top
Zoeken