skip to Main Content

10 vragen aan… Patricia van Haastrecht

10 Vragen Aan... Patricia Haastrecht

Ze stond in de finale van The Voice of Holland, speelde in de musicals als Vals en MAMMA MIA! en ze nam dit voorjaar deel aan het SBS6-programma We Want More. Onlangs bracht ze de nummers You Make Me Feel Stronger en Gravity uit. CITY stelde Patricia van Haastrecht (32) tien vragen!

Wat heeft The Voice of Holland betekend voor jouw carrière?

,,Het was een omslagpunt. Ik deed musicals en theater en dat is fantastisch, maar je vertelt daarin het verhaal van een ander. Ik miste een stukje van wat ik kwijt wilde van mezelf. Dat vond ik bij The Voice of Holland toen ik solo mocht zingen.”

Toch deed je dit jaar ook mee aan We Want More. Waarom?

,,Ik heb als solozangeres veel nieuw werk gemaakt. Door de coronatijd was het moeilijk om dat bij mensen thuis te brengen. Toen kwam We Want More op mijn pad; een gigantisch mooi podium waar ik mijn eigen muziek met een eigen band kon laten horen. Ik besloot ervoor te gaan.”

Wat kunnen we op korte termijn van je verwachten?

,,We werken hard aan mijn poprepertoire. Ik wil dat het persoonlijk, toegankelijk en herkenbaar is, want ik vind het belangrijk om mijn persoonlijke verhaal te vertellen. Voor mij geen simpele verhaaltjes. Ik was ook blij dat ik bij We Want More mijn muziek kon onderbouwen. Ik heb het idee dat mensen dan anders naar mijn muziek luisteren.”

Je bent geboren en woonachtig in Amsterdam. Wat betekent die stad voor je?

,,Amsterdam is echt alles. Ik ben opgegroeid in Zuidoost, aan de rand van de Bijlmer. En ja, ik ken niks anders. Ik ben als kind nooit verhuisd. Ik heb sinds ik op kamers ging drie woningen gehad, allemaal in stadsdeel West. Ik heb me in Amsterdam altijd thuis gevoeld. Ik overweeg soms om wat meer rust op te zoeken, het dorpse gevoel, maar ik vind dat wel lastig.”

Hoe kijk je terug op je jeugd?

,,Met plezier. Ik ben opgegroeid in een wat groter gezin. Mijn ouders hebben vier kinderen. We woonden in een familievriendelijke buurt en ik vond het gewoon tof om daar te kunnen zijn en te zeggen: ik kom uit die buurt. Ik ben heel dankbaar dat ik in een multiculturele omgeving ben opgegroeid. Ik heb me in Zuidoost altijd thuis gevoeld.”

Wat is je het meest bijgebleven uit je jeugd?

,,Als ik denk aan mijn kindertijd, denk ik aan een lange, relaxte en onbezorgde jeugd. Ik heb me echt vrij gevoeld om alles te doen wat ik wilde. Ik ben ook blij met alle kansen die ik heb gekregen. Alles was mogelijk, want mijn ouders gaven me veel vrijheid. Niet alleen bij de beroepskeuze, maar ook bij het uitgaan. Een tijd dat ik thuis moest zijn heb ik nooit echt gehad. The sky was the limit. Ik moest wel verplicht op muziekles.”

Heb je altijd zangeres willen worden?

,,Van jongs af aan, ik was een jaar of zeven, heb ik de drang om te zingen. Het duurde niet lang voordat ik dacht ‘hier ga ik iets mee doen’. Daarom ging ik naar een speciale middelbare school waar ik echt werd klaargestoomd voor een zangcarrière.”

Hoe heb je de opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater ervaren?

,,Ik ben daar in vier jaar enorm gegroeid. Het is meer dan alleen de techniek leren. Ik ben daar echt helemaal binnenstebuiten gekeerd. De ontwikkeling die je daar doormaakt, is heel bijzonder. Ik ben mezelf ook heel erg tegengekomen.”

Waar wil je over tien jaar staan?

,,Dat is echt een stukje verder weg. Ik wil heel graag een heel groot publiek bereiken met mijn verhalen. The sky is the limit. Maar ik ben ook al gelukkig als ik mijn nummer voor één iemand zing en ik zie dat die persoon geraakt wordt. Dan heb ik eigenlijk mijn doel bereikt. Het maakt me gewoon gelukkig om muziek te maken met het idee dat ernaar geluisterd wordt en dat ik hopelijk mensen daarmee raak en beweeg.”

Wil je op termijn ‘huisje boompje beestje’?

,,Absolúút! Ik heb nu een relatie, maar we doen het rustig aan. We hebben nog geen concrete plannen. Ik richt me vooral op mijn carrière, want dat vraagt heel veel tijd.”

Lees ook:

10 vragen aan… Graatje Hindriks (De Oranje-Indiaan)

Back To Top
Zoeken