skip to Main Content

10 vragen aan Jandino Asporaat

Jandino Asporaat is geboren op Curaçao (37) en woont sinds zijn tiende in Rotterdam. Hij is inmiddels volledig aan die stad verknocht geraakt. Hij woont er met zijn vrouw Shirley en hun twee kinderen. Maar wat vindt Jandino nu eigenlijk van Amsterdam?

 

  1. Geluk (en ongeluk) in de stad?

,,Het leukste aan Amsterdam vind ik dat er altijd wat te beleven is op straat. De stad leeft, werkelijk overal waar je kijkt, is iets te zien.”

 

  1. Wie verdient een standbeeld en waarom?

,,Poeh… Dat is een lastige vraag. Maar ik zou het mijn goede vriend Sunnery James (dj en echtgenoot van Doutzen Kroes, red.) gunnen. Omdat hij altijd vrolijk is en goede vibes heeft. Het zou in ieder geval een heel vrolijk standbeeld worden.”

 

  1. Beste koffie en waarom?

,,Ik ben hier meestal aan het werk. Dus óf ik ben op een afspraak bij iemand, of ik verblijf in een hotel. Ik krijg dus veel verschillende kopjes koffie en heb eigenlijk geen voorkeur. ”

 

  1. Nooit meer naartoe en waarom?

,,Oef… Ik ben enorm positief ingesteld, ik kan echt geen plek bedenken waar ik in Amsterdam niet graag ben. Ik geniet juist van al het moois dat ik er zie, vooral in de binnenstad, langs de grachten.”

 

  1. Advies voor de burgemeester?

,,Ze doet het goed! Maar ik zou het prettig vinden als ze Amsterdam nog meer op de kaart zet door zelf meer naar voren te treden. Ik vind Femke soms nog wat bescheiden overkomen.”

 

  1. Wat is je grote nieuwe project?

,,Dat is natuurlijk deel twee van Bon Bini Holland! Die film draait nu in de Nederlandse bioscopen. Jon Karthaus is deze keer de regisseur en Sergio IJssel, Phi Nguyen, Steef de Bot en Liliana de Vries zijn te zien. En natuurlijk kruip ik weer in de huid van mijn geweldige typetjes Robertico, Judeska, Rajesh, Gerrie en Sydney. Er is ook een nieuwe type bij: Ahmet.”

 

  1. Geheime restaurant-tip en waarom?

,,Daarover hoef ik niet lang na te denken: Van ’t Spit aan de De Clercqstraat. Daar krijg je de heerlijkste kip, echt om je vingers bij af te likken!”

 

  1. Beste kapper, beste haring, beste chillplek?

,,Omdat ik in Rotterdam woon, heb ik natuurlijk in die stad mijn favoriete zaakjes. Maar als ik dan toch iets mag noemen dan is het mijn tweede ‘thuis’, omdat ik daar altijd verblijf als ik hier werk: het Fashion Hotel.”

 

  1. Amsterdam de stad van de liefde en waarom?

,,Nee, sorry dat is niet zo. Dat moet toch echt Rotterdam zijn. Want hoewel ik Amsterdam schitterend vind, is het ook een stad die overspoeld wordt door toeristen. In Rotterdam heb je sneller contact met de mensen.”

 

  1. Absoluut afschaffen in 020 en waarom?

,,Het verkeer. Oh, my God… het is er overal zo belachelijk druk op straat, deelnemen aan het verkeer is echt niet te doen!”

Back To Top
Zoeken