skip to Main Content

10 vragen aan Douwe Bob

10 Vragen Aan Douwe Bob

Douwe Bob is sinds een maand ambassadeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die stichting hield afgelopen week haar landelijke collecte, waar vandaag de laatste dag van is. In CITY vertelt de zanger over ‘zijn Amsterdam’ en zijn beweegreden om ambassadeur van NSGK te worden.

 

1 Hoe Amsterdams ben je eigenlijk?

,,Ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Maar volgens mij bestaat dé echte Amsterdammer niet. Amsterdam is vooral gebouwd op import en vrijheid.”

 

2 Wat is voor jou het typische Amsterdam-gevoel?

,,Voor mij is dat in een bruine kroeg zitten, met van die eitjes die je kunt pellen. En dan een café waar het liefst nog een beetje zand op de vloer ligt. Dat is mijn ding. Een jenevertje erbij, dan kan ik lang blijven hangen. Dat vind ik het allermooiste.”

 

3 Je bent sinds oktober ambassadeur van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Vanwaar die keuze voor de NSGK?

,,Ik kwam bij NSGK via The Voice Kids, waar ik coach was. Ik werd gevraagd een speeltuin te testen op toegankelijkheid voor kinderen met een handicap. Dat heeft mijn ogen geopend, want het was lang niet zo toegankelijk als je zou willen. Het kwam op mijn pad.”

 

4 Naast jou is Merijn als kinderambassadeur ook een gezicht van het fonds. Gaan jullie ook samen op pad?

,,Merijn en ik hebben samen in oktober de Madurodam Marathon gelopen voor NSGK. Dat was te gek! We zijn een goede match, het is een slim en fantastisch gassie. Hij is heel eerlijk, dat vind ik tof. Vorig weekend deden we samen mee aan het programma van NSGK waar nog drie kinderambassadeurs zijn gekozen om een jaar lang op te komen voor kinderen met een handicap.”

 

5 Kun je iets meer vertellen over het Samen naar Schoolproject van het NSGK?

,,In Nederland gaan meer dan tienduizend kinderen met een handicap nooit naar school. Dat mag toch niet?! Dankzij de Samen naar Schoolklassen van NSGK kunnen kinderen met een ernstige handicap les krijgen binnen de muren van een reguliere school in hun eigen buurt, met kinderen zonder handicap. Daar worden alle kids beter van.”

 

6 Vandaag, zaterdag 17 november, is de laatste collectedag. Hoe gaat het nu verder?

,,Wie de collectant afgelopen week heeft gemist, kan nog steeds doneren via de website nsgk.nl of door ‘NSGK’ te sms-en naar 4333 voor een eenmalige gift van €3. Gewoon doen!”

 

7 Wat zou je meteen in 020 afschaffen?

,,Nou, het noemen van 010. Haha!”

 

8 Wat is je geheime kroeg- of restauranttip?

,,Piet de Leeuw aan de Noorderstraat. Die heeft echt de beste biefstuk van de stad.”

 

9 Op welke plek kom je het beste tot rust?

,,Daar kan ik maar één antwoord op geven: in de armen van mijn moeder.”

 

10 Wat is je nieuwste project?

,,Mijn nieuwe album ‘The Shape I’m In’ is net uit. Tot 30 november loopt mijn tour door Nederland, ik speel nog in Haarlem, Utrecht, Groningen en Eindhoven.”

Back To Top
×Close search
Zoeken