skip to Main Content

10 vragen aan… Carrie ten Napel

10 Vragen Aan... Carrie Ten Napel

Carrie ten Napel (41) is voor veel Nederlanders nog altijd de dochter van… Ze studeerde Toerisme, maar werd bekend als sportverslaggever. Ook presenteert ze met Charles Groenhuijsen Op1. Wat houdt Carrie ten Napel zoal bezig? CITY stelt haar 10 vragen… 

U bent in de voetsporen van uw vader, Evert ten Napel, gestapt. Maar hij adviseerde u om geen sportverslaggever te worden. Waarom deed u dat toch?

,,Ik ben in eerste instantie Toerisme gaan studeren en heb ook twee jaar in die branche gewerkt. Maar de sportverslaggeving bleef trekken. Tussen het zomer- en wintertoerismeseizoen in ben ik aan de slag gegaan bij twee regionale omroepen. Kijken, leren en doen. Dat was de perfecte leerschool.”

Hoe zou u de relatie met uw vader omschrijven?

,,Wij zijn heel close. Ik ging als jong meisje al graag met hem mee. En dat vond hij supergezellig. Wij kunnen uren samen in de auto zitten en kletsen over sport, werk en het leven. Ik zeg altijd dat we samen op wereldreis kunnen, zonder ruzie te maken. Papa is een heel bijzondere, fijne, rustige en lieve man. Ik ben heel blij dat hij mijn vader is.”

Waar heeft u tijdens de sportzomer het meest van genoten?

,,Ik heb van het EK bijna alles gezien. De Tour de France is behoorlijk aan mij voorbijgegaan vanwege mijn vakantie. Maar de Olympische Spelen gingen ’s morgens direct aan. Ik vond alles leuk om naar te kijken. Helaas voelde het dit jaar wel anders, omdat er weinig sfeer was.”

Uw partner, Michiel Teeling, is ook sportverslaggever. Gaat het tijdens familiebijeenkomsten altijd over sport of juist helemaal niet?

,,Mijn vader heeft wel de neiging om met Michiel direct over voetbal te praten. Dat vindt mijn moeder soms ergerlijk. Michiel en ik praten thuis niet veel over voetbal. Dan draait het om de kinderen. Maar met de Spelen deelden we wel veel met elkaar en probeerden we de kinderen ook mee te laten kijken en enthousiast te maken.”

U leerde Michiel kennen toen jullie beiden bij Talpa werkten. Waarom duurde het negen jaar voordat jullie een relatie kregen?

,,Soms heb je wat langer nodig om elkaar te vinden. Daarvoor was het nog niet de tijd. Maar we hadden al wel een bijzondere klik. Ik ben daar toen na twee jaar weggegaan en vervolgens hebben we elkaar ook negen jaar niet gezien. Toen we weer samen gingen werken is de vonk na een jaar alsnog overgeslagen.”

Samen met Charles Groenhuijsen presenteert u Op1. Welke uitzending is u het meest bijgebleven?

,,Poeh! We hebben heel veel indrukwekkende uitzendingen mogen maken. Persoonlijk vond ik de uitzending met de weduwe en broer van Marc de Hond heel intens. Ik kende Marc een beetje. En zijn wens was dat zij bij ons zijn verhaal mochten vertellen. Via een livestream mochten we bij zijn afscheid zijn. Ik vond dat heel emotioneel en indrukwekkend. En je wilt dan voor hem, maar vooral ook voor zijn broer en vrouw, het interview zo goed mogelijk doen.”

U maakte begin dit jaar de televisieshow ‘Iedereen kan het!’ over ideeën voor een schonere en groenere wereld. Bent u zelf met het milieu bezig en zo ja, op welke manier?

,,Ik denk er steeds meer over na. Wij hebben zonnepanelen. Ik probeer zo min mogelijk met de auto te doen, let meer op voedselverspilling en mijn watergebruik. Maar het kan nog veel beter.”

U woont in Ermelo? Wat zijn de voordelen van het wonen daar?

,,Ik kan mijn kinderen hetzelfde geven als wat ik kreeg: een rustige omgeving, midden in de natuur. Opa en oma om de hoek die veel kunnen oppassen. Veel liefde. Meer hebben ze niet nodig. En als de kids blij zijn, zijn de ouders dat ook. Mijn jeugd in Ermelo was ook veilig en geborgen. Alles wat een kind zich kan wensen.”

U zit nu bij Omroep MAX. Wat is mooi aan die omroep?

,,Alles! Omroep MAX is een warm nest. Het voelt als een tweede familie. De mensen zijn fijn. De programma’s die we maken passen bij mij. Jan Slagter is een fantastische leider, ook in de afgelopen coronatijd. Iedereen staat er op het juiste moment. We gaan voor elkaar door het vuur en doen het echt allemaal samen. Ik ben echt dankbaar dat ik de kans heb gekregen daar te mogen werken.”

Wat kunnen we komend televisieseizoen van u verwachten?

,,In elk geval staan Op1, Tijd voor MAX, Droomhuis Gezocht en Nieuwe Gezichten op het programma. En daar komen ongetwijfeld nog wat mooie projecten bij.”

Lees ook…

10 vragen aan… Gerard Cox

Back To Top
Zoeken